Påven om Marias upptagning i himlen

 

altBenedictus XVI höll i dag sin onsdagsaudiens på borggården i Castel Gandolfo, det påvliga sommarresidenset.
Vatikanradion12/08/2009. Han började med att hälsa de 4000 deltagarna välkoma och som vanligt ska vi höra hans ord till alla de engelsktalande pilgrimerna och turisterna som kommit upp till den vackra lilla staden ovanför Albanosjön.

Ämnet som Påven idag tog upp i sin audiens var Marias upptagnng i himlen och hennes betydelse för prästerna i världen. Han underströk den stora hjälp som Maria utgör för dem och han påpekade hur deras verksamhet i dagens värld är fylld av problem.

"Ett varmt välkommen till alla de engelsktalande deltagarna i dagens audiens," sa Påven. De kommer bl.a från Malta, Australien och USA. Eftersom vi är nära helgen då vi firar Marias upptagning i himlen koncentrerar sig min katekes idag på Maria, prästernas moder. Hon ser på dem med speciell tillgivenhet som om de vore hennes egna söner. Och i verkligheten liknar deras uppgift hennes , prästerna är ju kallade att sprida Kristi frälsande kärlek i världen.

Från korset ber Jesus alla de troende , speciellt hans närmaste lärjungar, att älska och vörda Maria som deras moder. Låt oss bedja om att alla präster må bevara en speciell plats för den välsignade jungfrun i sina liv och söka hennes hjälp dagligen, medan de vittnar om Kristi evangelium. Över er och era familjer nedkallar jag Guds välsignelse i glädje och frid.

Vid slutet av audiensen gjorde Benedictus XVI en appell för de många folken som de senaste dagarna drabbats av tyfonen på Filippinerna , i Taiwan i några av de sydöstra provinserna av Folkrepubliken Kina och i Japan, ett land som även drabbats av en våldsam jordbävning.

Jag vill visa min andliga närvaro med alla dem som nu befinner sig i denna svåra situation och jag ber alla att bedja för dem och för alla dem som förlorat livet. Jag hoppas att solidaritetens tröst och den materiella hjälpen inte kommer att saknas.

Efter denna appell bad Påven alla de församlade att med honom sjunga Fader Vår

 

Webbdesign: Peter Tynkkynen