Allmänt

Julmarknad 2019

 

 

 

Välkommen

Till Julmarknad

 i S:ta Maria Magdalena församling

Söndagen den 1 december 2019 kl. 10.00-20.00

Kaffe och matservering, försäljning,

Julklappstombola, ”Peka rätt”, Matkorgar

Behållningen från marknaden går till Tro och Ljus,

som är ekumenisk, internationell organisation för människor

med intellektuella funktionshinder, deras familjer 

och alla som vill vara deras vänner.

Rörelsen finns i 82 länder utspridda över hela världen,

de flesta i utvecklingsländer där vår ekonomiska

hjälp behövs.

I Sverige finns fem grupper, i Stockholm, Uppsala, Floby,

Lund och Göteborg.

Vi träffas en gång i månaden, gör utflykter och

har läger tillsammans.

Vill Du hjälpa till? Vi behöver din hjälp med tombolavinster,

mat, kakor, gåvor och allt som kan säljas på en marknad.

Tyvärr har vi ingen plats för loppmarknadsprylar.

 

Kontakta församlingen: 031-78 77 600 eller Berit 0708 55 53 15 

 

 

 

Pentecost of the Nations

alt

alt

Pingsten är kyrkans födelsedag. Utan Anden kan vi som troende ingenting göra.  Utan den helige Anden är Kyrkan bara en mänsklig organisation som staten eller någon annan organisation. Men det är Anden som gör Kyrkan levande och skiljer henne från alla andra organisationer. Utan den helige Anden är allting dött, livlöst. Med Anden blir allting levande. Den är den helige Anden som lär och påminner oss om allt som Jesus har sagt. Låt oss be att en ny "pingsten kultur" ska spridas i Kyrkan.

Vill du veta hur du kan fira pingsten på det mest andliga sätt, läs mer om Katolska karismatiska förnyelsens hemsida www. isidor.se

Kristofobi - förföljelse eller självöm

SvT:s existens om kristofobi‏

från SvT:s hemsida:

Kristofobi - förföljelse eller självömkan?


DEL 4 AV 10. Inom FN är kristofobi numera ett begrepp likställt med antisemitism och islamofobi. Juristen Gudrun Kugler har grundat centret Christianophobia in Europe i Wien. Hon kartlägger händelser där kristna
mobbas och trakasseras och menar att problemet växer och det både handlar om att man marginaliseras på grund av sin tro men också att de grundläggande mänskliga rättigheterna hotas.

Gudrun Kugler pekar på händelser i England, Italien, Ryssland och Turkiet, där präster och munkar har blivit misshandlade och kyrkor attackerats. Lennart Sacrédeus, riksdagsledamot för KD bekräftar Gudrun Kuglers analys och ser att kristofobin växer i Sverige men att det än så länge handlar om nedlåtande attityder och fientlig retorik. KG Hammar, f.d. ärkebiskop i Sverige anser däremot Kristna ska vara försiktiga med att använda
begreppet och att det i stället oftast handlar om kritik mot den kristna kyrkan som maktfaktor. KG Hammar menar också att man som kristen måste vara mer uppmärksam och ha medkännande med andra verkligt förföljda människor och grupper.

Existens: Torsdag 23/4 20.30


Biskop Anders har intervjuats av Existens för ett kommande program om att bli katolik. Har ännu inte fått datum för när det programmet ska sändas.


Mvh
Maria Hasselgren
Pressansvarig
Stockholms katolska stift

Susan Boyle vann en rond mot hånarna

Susan Boyle"Vi är stolta över henne", sade fr Clark, Our Lady of Lourdes katolska församlingens kyrkoherde i Blackbourn West Lothian i Scotland om deras 47-åriga körmedlem Susan Boyle, som över en natt har blivit kändis över hela världen genom sitt deltatagande i talangtävlingen "Britain's Got Talent". Efter att först ha blivit hånad och skrattad av åskådarna och jurymedlemmarna för sin ålder och sina ambitioner att bli professionell sångerska och lika berömd som idolen Elaine Paige hyllades hon med stående ovationer för sången "I Dreamed a dream" ur musikalen Les Miserables.

Boyle fick en lätt hjärnskada vid födseln. "De, som gjorde narr av mig är nu snälla mot mig", hon sade. "Jag tror att jag har vunnit en 'rond' mot dem."

29 miljoner människor har efter bara nio dagar sett filmsnutten från "Britain's Got Talent" på You Tube. http://www.youtube.com/watch?v=9z0h1NNk1Ik&feature=related

Webbdesign: Peter Tynkkynen